naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Peters en meters zwerfvuil gezocht!

Een enthousiaste groep vrijwilligers zet zich regelmatig in om onze gemeente zwerfvuilvrij te houden. Deze bestaande groep meters en peters willen we graag uitbreiden, want vele handen maken licht werk.

Weet u hoelang zwerfvuil blijft liggen?

Een sigarettenpeuk 2 tot 5 jaar
Een bananenschil 1 jaar
Kauwgom 20 tot 25 jaar
Een blikje 50 jaar
Een petfles oneindig

Hoe kan u helpen?

Begin bij uzelf en gooi het afval gewoon in een vuilnisbak. Hoe mooi zou het zijn als we helemaal geen zwerfvuil meer moesten oprapen!

Maar helaas. Er belandt nog altijd allerlei troep op straat en in onze natuur. Daarom zet een groep meters en peters zich vrijwillig en op regelmatige basis in om onze gemeente zwerfvuilvrij te maken.

Hebt u af en toe een momentje de tijd om een stukje Bertem, Leefdaal of Korbeek-Dijle proper te maken? Stel u dan kandidaat om onze groep zwerfvuilpeters en -meters te versterken! De knelpunten zijn onze invalswegen: Blokkenstraat, Egenhovenstraat, Everbergsesteenweg, Neerijse steenweg en de Tervuursesteenweg.

Na inschrijving als peter of meter ontvangt u de nodige materialen. In ruil voor uw getoonde inspanningen nodigen wij u een tot twee maal per jaar uit op een netwerkmoment.

Inschrijven kan via ons e-loket.

Alvast bedankt!

Gepubliceerd op woensdag 26 april 2023
Nieuwsoverzicht