naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Ondertussen in Leefdaal: proefsleuven als voorbereiding op heraanleg

Tussen maandag 5 en vrijdag 16 juni worden er 12 proefsleuven uitgevoerd in het centrum van Leefdaal. Zo brengen we de ligging van de bestaande nutsleidingen in kaart en kunnen we knelpunten bij de latere nutswerken voorzien. Het verkeer zal altijd door kunnen, maar wel slechts op één rijweghelft.

De 12 proefsleuven worden verspreid over de Dorpstraat tussen Boskee en Blankaart, Mezenstraat en de Vlieguit. Het dient als voorbereiding op de grote heraanleg in centrum Leefdaal. De bestaande nutsleidingen worden zo in kaart gebracht en we kunnen vooraf problemen of knelpunten voorzien en hiervoor meteen een oplossing uitwerken.

De proefsleuven situeren zich voornamelijk in de voetpaden. Waar het nodig is, zal er een klein stukje in de rijweg gegaan worden om een leiding op te sporen. De sleuven worden na inmeting onmiddellijk terug dicht gemaakt.

Er zal steeds doorgang zijn voor het verkeer op één rijweghelft. Voetgangers zullen tijdelijk naar het voetpad aan de andere zijde moeten oversteken.

We proberen de hinder voor iedereen zoveel mogelijk te beperken.

Gepubliceerd op woensdag 31 mei 2023
Nieuwsoverzicht