naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Gezocht: Tuinrangers

Tuinrangers zijn gepassioneerde hobbytuiniers, gespecialiseerd in natuurvriendelijk tuinadvies op maat. Ze helpen bij de zoektocht naar dé ideale boom voor in de voortuin. Of ze geven concrete tips voor een tuin vol bijen en vlinders.... Voelt u zich geroepen? Kom op 1 februari naar onze infoavond!

Als Tuinranger zorgt u voor meer natuur in uw eigen buurt. Het is vrijwilligerswerk dat voldoening geeft, omdat u impact heeft! Want u zou ervan versteld staan hoeveel mensen eigenlijk wel te vinden zijn voor een stukje bloemenweide in hun tuin. Alleen… hoe begint u daar nu aan? Hoe moet u het onderhouden, en zou dat eigenlijk wel lukken op deze bodem? Het zijn allemaal twijfels en drempels die u als Tuinranger kan oplossen.

Want elke Tuinranger krijgt een straffe opleiding en alle nodige adviesmateriaal om van elk tuinbezoek een succes te maken. Bovendien staat u er niet alleen voor. De Vlaamse ‘Tuinranger community’ telt al bijna 250 leden met groene vingers en een hart voor de natuur. Samen adviseerden ze meer dan 5000 tuinen!

In onze gemeente staan we te popelen om met een eigen rangerwerking te starten. Het enige wat we nog nodig hebben zijn kandidaat-Tuinrangers. Daarom organiseren we een vrijblijvende maar, zéér interessante infoavond op donderdag 1 februari 2024 om 19.30 uur in zaal De Vleugt in het gemeentehuis.

Kom dus zeker langs en vergeet niet om u in te schrijven op https://www.tuinrangers.be/formulier-infoavonden. Dan kunnen we u op de hoogte houden van last-minute wijzigingen.

Voor meer info: www.tuinrangers.be

Gepubliceerd op donderdag 30 november 2023
Nieuwsoverzicht