naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

We brengen biodiversiteit met diversiteit

Verlangt uw gevel naar wat groen? Of heeft uw voortuin wat meer kleur nodig? Zo ja, dan heeft het project “We brengen biodiversiteit met diversiteit” de juiste oplossing voor u!

Wij leggen uw geveltuin of groene voortuin aan met een bakfiets vol plantgoed en met Belgische groentjes, ofwel nieuwkomers in ons land.

Meer groen op de straat betekent een aangenamere en aantrekkelijkere buurt waar u vaker een babbel maakt met uw buren. Bovendien biedt het een waaier aan milieu- en klimaatvoordelen, zoals extra verkoeling in de zomer, een nectarkroeg voor allerlei vlinders en bijen, meer infiltratie, en zuiverdere lucht. Lokale vrijwilligers uit verschillende kansengroepen komen samen met een (vrijwillige) Natuurpunt professional langs om uw gevel of voortuin te verfraaien. u kan zelf de planten kiezen uit een aantal aangeboden plantenpakketten met onder andere verschillende klimplanten, vaste planten en struiken.

Tijdens de vergroeningswerken kan u een babbeltje slaan met onze moedige vrijwilligers en jouw buren. Vergroening en vergroting van sociale cohesie gaan zo hand in hand! u kan deelnemen aan dit vergroeningsproject aangeboden door Interleuven in samenwerking met Natuurpunt CVN door slechts € 30 te betalen en zich te engageren voor het goede behoud van de aangelegde geveltuin/groene voortuin.

De bijkomende subsidies van het Agentschap Natuur en Bos en uw gemeente laten de deelname van minstens 20 inwoners in uw gemeente toe. 5 inwoners met beperkte financiële middelen hoeven geen € 30 te betalen.

Inschrijven kan via dit online formulier.

Hebt u verder nog vragen over dit vergroeningsproject? Dan kan u terecht bij de vergroener van Natuurpunt Natuuracademie via stijn.vranckx@natuurpunt.be of GSM 0487 71 42 78.

Gepubliceerd op woensdag 10 januari 2024
Nieuwsoverzicht