naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Zonneteller

De aftrap is gegeven voor het zonneteller project. In samenwerking met Klimaatnetwerk Druivenstreek zal onze gemeente informatie verspreiden over het percentage privéwoningen met zonnepanelen in Bertem.

Net als in andere gemeenten binnen de Druivenstreek, zal u langs de weg infopanelen zien waar dit percentage zonnepanelen in Bertem op wordt getoond. De doelstelling van dit initiatief is inwoners aan te moedigen om zonnepanelen te plaatsen. Zo kunnen we verder streven naar een klimaatvriendelijkere omgeving.

Klimaatnetwerk Druivenstreek ondersteunt met dit project de klimaatalliantie van Overijse, Hoeilaart, Tervuren, Huldenberg en Bertem. Bij ons kan u het project, naast de infopanelen ook volgen op onze mediakanalen en het scherm in het gemeentehuis. Het project loopt over twee jaar met een tussentijdse evaluatie na één jaar. Onze gemeente kan trots zijn, we hebben voorlopig een percentage van 45 procent!

Binnenkort zal u het percentage aan zonnepanelen in Bertem kunnen zien in de Blokkenstraat en de Bosstraat. Wilt u de teller van onze gemeente mee de hoogte induwen, maar twijfelt u of zonnepanelen voor u geschikt zijn? Vraag zeker gratis en onafhankelijk advies van het energiehuis IGO.

Gepubliceerd op woensdag 03 april 2024
Nieuwsoverzicht