Broccolibrood of pesto van wortelloof? EcoWerf maakt de winnaars van ‘Dat Smaakt’ bekend
De oproep leverde maar liefst 145 inzendingen op uit de regio, stuk voor stuk originele ideeën om voedselrestjes te verwerken. Denk aan zoete aardappelwafels, broccolibrood, pesto van wortelloof, veggieburgers, hartige broodpudding, rijstkroketjes of siroop van aardbeienkroontjes.
Naast recepten deelden deelnemers heel wat praktische tips om voedselverlies te voorkomen. Zo blijven wortelen, radijzen of bloemkool langer vers als u het loof meteen na aankoop verwijdert. Ook domino-koken – waarbij u overschotjes creatief verwerkt in uw volgende maaltijd – blijkt populair. Zelfs restjes delen met uw buren kwam naar voren als hartverwarmend idee.
Goedkoper én lekker
Minder verspillen is haalbaar én lekker Met Dat Smaakt wil EcoWerf bewustwording creëren rond voedselverlies en laten zien dat minder verspilling niet alleen haalbaar is, maar ook lekker én budgetvriendelijk. Dat is nodig, want gemiddeld gooit elke Vlaming zon 34 kg voedsel per jaar weg. Goed voor drie volle winkelkarren!
Foodtruck
In het najaar krijgt de campagne een smakelijk vervolg: de restjesfoodtruck van Vlaco komt dan op bezoek in het werkingsgebied van EcoWerf. Ook staan er enkele creatieve kookworkshops op het programma. Ontdek alle winnende tips en recepten op www.ecowerf.be.