naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Tegemoetkoming in afvalkosten

Grote gezinnen, onthaalouders en mensen die genoodzaakt zijn incontinentie- en/of stomamateriaal te gebruiken, produceren meer afval dan anderen. Daarom hebben ze recht op een jaarlijkse tegemoetkoming van 18 euro. Gebruikers van incontinentie- en/of stomamateriaal vragen dit voor 1 juli aan!

Gebruikers wegwerpincontinentie- en/of stomamateriaal

Inwoners die voor hun persoonlijk welzijn gebruikmaken van wegwerpincontinentie- en/of stomamateriaal hebben recht op deze sociale tegemoetkoming. U moet uw aanvraag indienen vóór 1 juli. Bezorg ons een attest van de behandelende arts dat de noodzakelijkheid van het gebruik van incontinentiemateriaal en/of stomamateriaal bevestigt.

U vraagt de tegemoetkoming aan via ons e-loket.

Grote gezinnen en onthaalouders

Een gezin met minstens drie minderjarige kinderen op 1 januari van het kalenderjaar waarop de toelage betrekking heeft, ontvangt automatisch de toelage op zijn/haar DifTarrekening. U hoeft hiervoor dus geen aanvraag in te dienen en ook geen bewijsstukken te bezorgen.

Onthaalouders, die door Kind & Gezin erkend zijn, krijgen ook automatisch 18 euro op de rekening gestort. Hiervoor vragen we één keer per jaar de lijst met recente kinderopvangadressen op bij Kind & Gezin.

Gepubliceerd op dinsdag 02 mei 2023
Nieuwsoverzicht
briefje van 5 euro

Openingsuren & contact

Omgeving

Recyclagepark

adres
Baanakkerweg3060 Bertem
Tel. tel.
0800 97 097

Lees meer artikels over

Deel deze pagina