naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Week van de afvalophaler en recyclageparkwachter

Toon uw respect en dankbaarheid voor de afhalophaler en recyclageparkwachter van 23 tot en met 29 november. Tijdens die Week van de afhalophaler en recyclageparkwachter zetten we hen in de kijker, want zij verdienen een welgemeende dank u wel.

Van 23 tot en met 29 november roepen we u opnieuw op om respect te tonen voor onze afvalophalers en recyclageparkwachters. Het hele jaar door trotseren zij weer en wind om ons afval aan huis op te halen of op de recyclageparken in te zamelen. Helaas mogen de afvalophalers en recyclageparkwachters dit jaar, omwille van corona, geen fysieke cadeautjes in ontvangst nemen. En dat is jammer, want ze hebben de tekeningen en knutselwerkjes vorig jaar erg weten appreciëren.

Hoe kan u onze ophalers en parkwachters toch (coronaveilig) in de bloemetjes zetten?

  • Maak een heuse stoepkrijttekening, dicht bij de plaats waar uw afval wordt opgehaald.
  • Kleef de meest kleurrijke tekeningen op de afvalcontainers die worden geledigd. Maak een eigen creatie of download de tekening, print hem uit en kleur hem in.
  • Versier een raam dat uitkijkt op de straatkant met kleurrijke affiches en slingers.
  • Geef een groot applaus of zing een lied aan de ingang van uw recyclagepark.

Deel een foto van uw tekening of strik met #HouHetNet. En neem zeker eens een kijkje op www.houhetnet.be en www.ecowerf.be. Houd in november ook de Facebookpagina van EcoWerf in het oog. Daar kunt u schone verhalen van afvalmedewerkers lezen.

Respect zit in kleine dingen

Niet alleen tijdens de Week van de afvalophaler en de recyclageparkwachter kan u uw dankbaarheid tonen. U doet dit het hele jaar lang door uw afval op tijd buiten te zetten en correct aan te bieden:

  • Sorteer vooraf het afval als u naar het recyclagepark gaat. Volg ook de richtlijnen voor een vlot en veilig bezoek, die u kan nalezen op www.ecowerf.be
  • Wacht niet tot net voor sluitingstijd om het recyclagepark te bezoeken. Ga liever wat vroeger, zodat u rustig kunt uitladen en raad vragen aan de parkwachter bij twijfel.
  • Maak uw afvalzak niet te zwaar en sluit hem steeds correct. 
  • Bied uw rolcontainer aan met het handvat naar de straatkant. Een containertje van 40 L zet u met de scharnierkant naar de straatkant.
  • Zorg dat het deksel van de container dicht kan.

Meer tips om uw afval correct aan te bieden vindt u op www.houhetnet.be en www.ecowerf.be.

Merci, Vlaanderen!

Maar ook omgekeerd willen EcoWerf en de afvalmedewerkers u bedanken. Een welgemeende ‘merci’ voor al het respect dat u de voorbije jaren toonden. Dat doet immers deugd! Samen zorgen we voor een warm en sociaal Vlaanderen, waar afval opnieuw materiaal wordt. De inwoners van de EcoWerf-regio mogen zich zelfs sorteerkampioen van Vlaanderen – en ver daarbuiten - noemen: met 92 kg restafval per persoon scoorden ze in 2018 veel beter dan het Vlaamse gemiddelde van 145 kg per persoon. Van de 400 kg afval die EcoWerf gemiddeld inzamelde per inwoner was 74% bestemd voor hergebruik, compostering of recyclage. Een mooi cijfer dat het resultaat is van de samenwerking tussen EcoWerf, haar gemeenten en steden en u als inwoner.

De Week van de afvalophaler en recyclageparkwachter is een initiatief van Interafval, VVSG, OVAM, Fost Plus, EcoWerf en alle andere Vlaamse afvalintercommunales.

Gepubliceerd op maandag 09 november 2020
Nieuwsoverzicht