naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Start fase 2 nutswerken Dorpstraat Leefdaal

Maandag 13 mei start de aannemer met de aanleg van de nutsleidingen in fase 2. Dat is in de Dorpstraat tussen de kerk en de Mezenstraat. Het eenrichtingsverkeer wordt er dan opgeheven en de straat wordt afgesloten voor het doorgaand verkeer.

Planning nutswerken fase 2

 • De aannemer start ter hoogte van de kerk aan de oneven kant (kant Dorpsplein) en schuift zo op richting de Mezenstraat.
 • Vervolgens wordt de even kant aangelegd vanaf de Mezenstraat tot aan de kerk:
  • Tot einde mei is de parking tegenover de school nog bereikbaar. Vervolgens wordt er 3 weken gewerkt tussen de school en de Mezenstraat. Dan is de parking niet bereikbaar tijdens de werkuren.
  • Vanaf eind juni wordt gewerkt aan de kant van de school tussen de school en de kerk.
 • Als alles goed gaat, is deze fase afgewerkt tegen het bouwverlof van de aannemer. Dat start op 12 juli.

Deze planning hangt natuurlijk ook af van de vooruitgang van de werken, eventuele vertragingen die ze tegenkomen en het weer.

Na het bouwverlof gaat dan fase 3 van start, dat zijn de nutswerken in de Mezenstraat, Vlieguit en de Dorpstraat tot Blankaart.

Tijdens deze werken zijn er geen onderbrekingen van stroom, internet of water, behalve bij een lek of geraakte kabel en op het moment dat ze de aansluiting met de woning maken.

Verkeersmaatregelen

 • Tot einde mei is de parking tegenover de school nog bereikbaar zijn via de Mezenstraat voor het plaatselijk verkeer. Daarna wordt er 3 weken gewerkt tussen de school en de Mezenstraat. Die periode is de parking tijdens de werkuren zeker niet bereikbaar.

  We raden aan om dan zoveel mogelijk met de fiets of te voet naar school te gaan. Is dit echt niet mogelijk, dan is de kiss & ride aan de L. Van Buekenhoudtstraat aan te bevelen. De kleine parking op de hoek van de Mezenstraat en de Dorpstraat is een alternatief, maar hou er rekening mee dat hier niet veel parkeerplaats is. De parking op de Neerijse steenweg blijft ook beschikbaar. Van daaruit kan dan te voet naar school gegaan worden. We beseffen dat dit geen ideale situatie is. Onze excuses voor het ongemak dat dit met zich meebrengt.

 • Het eenrichtingsverkeer in de Dorpstraat wordt opgeheven.
 • Dorpstraat tussen Mezenstraat en kerk is alleen toegankelijk voor plaatselijk verkeer.
  In de zone waar de aannemer effectief bezig is, is de doorgang tijdens de werkuren (van 7 tot 17 uur) verboden en is er enkel toegang voor werfverkeer. Buiten de werkuren tracht de aannemer de werfzone in de mate van het mogelijke toegankelijk te houden voor plaatselijk verkeer en bewoners.
 • Omleiding voor doorgaand verkeer via Dorpstraat / Boskee / Tervuursesteenweg / Mezenstraat / Vlieguit / Neerijse steenweg / Boskee (zie plannetje onderaan het bericht)

 • Fietsers en voetgangers kunnen via de Kerkring-Dreef en het Voerwegje de werkzone vermijden
 • De bushaltes in de Dorpstraat aan de kerk en aan de school blijven behouden op Boskee en de hoek Dorpstraat/Mezenstraat.

Wat met de afvalophaling?

De aannemer verzamelt de zakken en containers en plaatst ze buiten de werfzone, zodat EcoWerf eraan kan. De aannemer brengt de containers ook terug.

Vragen?

Jammer genoeg veroorzaken dergelijke werken altijd hinder. Nu is dat niet anders. We doen er alles aan om samen met de aannemer die hinder tot een minimum te beperken. Maar dat de werken een grote impact zullen hebben, is zeker.

Daarom staan we altijd klaar om uw vragen te beantwoorden:

 • De werfleider ter plaatse: Kirsten Verbruggen, k.verbruggen@litran.be of gsm 0471 60 08 77.
  Voor belangrijke leveringen bij u thuis of bij uw handelspand, spreekt u met haar af wat mogelijk is.
 • Onze toezichter, Kris Zwarts komt regelmatig ter plaatse. U kan hem altijd aanspreken of neem contact met hem op via tel. 016 94 69 21 of toezichter@bertem.be·
 • Mail naar leefdaal@bertem.be.

De meest actuele informatie krijgt u ook via:

Gepubliceerd op woensdag 08 mei 2024
 • foto: Route doorgaand verkeer Leefdaal fase 2 - vanaf 13 mei
Nieuwsoverzicht