EcoWerf gaat voedselverspilling tegen
Met de campagne Dat Smaakt gaat EcoWerf, met steun van de OVAM de strijd aan tegen voedselverspilling. Want uit onderzoek van de OVAM blijkt dat 53 % van het gft-afval bestaat uit organisch afval dat vermeden had kunnen worden. Dat wil zeggen dat een gemiddeld Vlaams gezin jaarlijks 417 euro aan voedsel weggooit, of anders gezegd: 34 kilogram per persoon per jaar. En de oplossing is eenvoudig: door kleine tips en tricks toe te passen bij het kopen, koken én bewaren van voedsel, rekent u drie volle winkelkarren per jaar minder af aan de kassa. Volg gratis online infosessies Om zoveel mogelijk voedselverspilling tegen te gaan organiseert EcoWerf samen met Vlaco enkele gratis online infosessies rond voedselverlies.
In de workshop Koken met restjes van 9 oktober wordt de nadruk gelegd op tips rond bewaren, verwerken, plannen en koken.
De workshop van 15 oktober gaat over goed koelkastbeheer. Welk voedsel moet in de koelkast en welk voedsel niet? Wat is het verschil tussen Tenminste houdbaar tot en Te gebruiken tot. Kortom, hoe haalt u het maximum uit uw koelkast en uw voedsel!
Op 21 oktober leren de deelnemers alles over bewaartechnieken voor voedsel. Hoe verlengt u de levensduur van uw voedsel en welke bewaartechnieken bestaan er allemaal.
Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar afvalpreventie@ecowerf.be
Red-de-Restjestruck tijdens Weekend van de klant
Daarnaast is EcoWerf op 5 oktober, samen met de Red-de-Restjestruck van Vlaco, aanwezig op het Weekend van de Klant in Leuven. Tussen 10.00 en 14.00 uur krijgen passanten op het Martelarenplein aan de Dat Smaakt-stand heel wat tips en tricks rond voedselverlies vermijden. Terwijl ze genieten van een lekker hapje, gemaakt door de Red-de-Restjestruck, kunnen ze ook deelnemen aan een wedstrijd. De vijf winnaars krijgen een restaurantbon van 100 euro